Sådan vedligeholder du din kniv

sådan vedligeholder du din kniv

God vedligholdelse af din kniv gør, at du har den resten af livet. Når man har valgt at investere i en god kniv, er det vigtigt at passe godt på den, så den opretholder sin styrke. 

Grundet VG10-stålets hårdhed og de rustfri evner fra de damascerede lag kan du let holde din kniv skarp længe, hvis du følger nogle simple råd:

  • Vask altid kniven i hånden med en blød børste/svamp og tør den af umiddelbart efter. Smid aldrig kniven i opvaskemaskinen. 
  • Opbevar kniven i en knivblok eller magnetophæng i træ. Opbevar aldrig kniven i en køkkenskuffe med andre redskaber. Brug eksempelvis vores knivholder i egetræ til formålet. 
  • Brug ikke knivene til frosne råvarer eller knogler. Benyt i stedet en kniv beregnet til det formål - for eksempel en udbener. 
  • Undgå at skrabe madvarer af skærebrættet med blad-siden. Gør det til en vane at vende kniven om, så du skraber med overdelen fremfor bladet. 
  • Benyt jævnligt vores keramiske strygestålDet retter æggen op, og giver knivene et let slibning. Brug altid et keramisk strygestål til japanske hårdtstålsknive, da det er hårdere end almindelige strygestål. Benytter du almindelig strygestål af jern, risikerer man at "chippe" knivene. 
  • Ved behov kan vores slibesten anvendes for henholdsvis slibning og efterfølgende polering. Læs hvordan du bruger slibestenen her.
  • En af fordelene ved Japanske hårdtstålsknive (VG10) er, at de sjældent skal slibes. Når det er nødvendigt med en slibning, anbefaler vi at sende dem til en professionel knivsliber. 

Find alle vores knive her

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres