Sådan får du lige kanter, når du maler vægge

Måske drømmer du om at male stuen i en ny farve eller måske kaste dig ud i et projekt med en malet væg. Uanset omfanget af projektet er det vigtigt at holde sig for øje, at resultatet afhænger af forarbejdet. Derfor giver vi dig en guide til, hvordan du kan sikre dig flotte, lige kanter, når du skal male dine vægge. 

Indkøbslisten 

  • Malertape 

  • Evt. en spartel 

  • En lille pensel 

  • Hvid maling 

  • Øvrigt: Den ønskede farve til væggen, afdækning og malerrulle. 

Sådan gør du 

Step 1. Brug malertapen til at indramme det område hvor du ønsker at male. Brug tid på at få tapen placeret så tæt og lige på kanten som muligt. Her kan du evt. anvende en spartel. Sørg for at tapen forløber ensartet og lige hele vejen langs kanten. 

Step 2. Mal med den hvide maling langs kanten af malertapen. Brug en lille pensel. 

Step 3. Når den hvide maling er tør, påbegyndes det øvrige malerarbejde med den ønskede vægfarve. 

Step 4. Hiv malertapen af, når du har givet væggen de lag maling, som behøves.

Det skal du huske 

Forberedelse er altafgørende; selvom det kan være dødkedeligt, så er arbejdet forinden selve maleprocessen afgørende for resultatet. Brug den tid det tager, når malertapen skal sættes på. 

Lad ikke tapen sidde til dagen efter; det er misforstået, at malertapen først skal hives af, når væggen er helt tør. Hiv malertapen af, når du er færdig med at give væggen de antal lag, den skal have. Ellers kan du opleve problemer med, at tapen sidder fast og laver dine kanter grimme. 

Den hvide maling skal tørre helt; tålmodighed er et nøgleord, når det kommer til at male en væg, og det samme gælder, når den hvide maling skal tørres. Begynder du for tidligt, kan du risikere, at den hvide maling blander sig med den anden farve og skaber pletter, der er lysere nogle steder end andre. 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres